Pier Parade festival bij Pier15 Skatepark Breda

Hét festival dat de beste elementen uit de skateboard cultuur samenvoegt tijdens een bruisende dag bij Pier15 Skatepark in Breda.

Pier Parade festival Breda Nine yards build

Na het succes van de eerste editie van Pier Parade in 2022, was een tweede editie niet meer dan een logische stap. Voor de tweede editie bundelden we onze krachten opnieuw met Flatspot Magazine en Pier 15 Skatepark om het hele event nog een keer over te doen, maar dit keer nóg groter, nóg beter en nóg gezelliger. In 2023 brachten we Pier Parade naar het volgende level, een nieuwe look, een nieuwe line up, en never-seen-before skateboard obstakels.

De Pier Parade experience

Een van de belangrijkste focuspunten van Pier Parade is dat we iedere bezoeker van het festival een onvergetelijke experience willen bieden. Het strakke schema neemt de bezoeker mee in een dag vol skateboarden en speciale verassingen. Zo arriveerde de winnaar van Pier Parade 2022 (Jason Lijnzaat) per helikopter, onthulden we experimentele skateboard obstakels, brachten onze partners van Red Bull, Bones Wheels en Volcom professionele skateboarders en VIP’s naar het evenement, konden we genieten van DJ Redbeard en Lolo achter de draaitafels én de vetste livemuziek.

Nine Yards Jason Heli Marcel Veldman Pier parade festival Breda
Jason marcel veldman pier parade helicopter nine yards
Foto's: Marcel Veldman | Pier Parade 2023

Special skateboard obstakels

De druk was hoog, om ook dit jaar weer met vernieuwende obstakels te komen. Nadat we tijdens de eerste editie experimenteerden, met de verwerking van een trampoline in een van de obstakels, stonden we opnieuw voor een uitdaging. Voor de tweede editie bedachten we drie obstakels die we nooit eerder gezien hadden.

Marcel Veldman Nine Yards Pier Parade Festival
Foto: Marcel Veldman | Quarterpipe Pier Parade 2023

Verhoogbare quarterpipe

Om het festival dit jaar een nieuw look en vibe te geven besloten we de stage een kwartslag te draaien. Dit resulteerde niet alleen in meer ruimte voor bezoekers, maar ook konden we gebruik maken van de muur van het skatepark. Als eerste obstakel bouwden met onze partner Bones Wheels een quarterpipe van maar liefst 330 cm, die we vervolgens verhoogden met elementen, tot een hoogte van 540 centimeter! Skaters als Cody Lockwood, Jake Wooten, Tim Zom, Tim Aguilar en Jason Lijnzaat gaven de bezoekers vanaf het eerste het gevoel dat ze iets speciaals konden verwachten.

Ice Ledge Pier Parade festival Nine Yards
Foto: Marcel Veldman | Ice Ledge Pier Parade 2023

Dromen werden werkelijkheid met de Ice Ledge

Eén van de dingen die al jarenlang op het verlanglijstje stond was het gebruik van ijs in een skateboard obstakel. Na het vinden van ijs met de geschikte eigenschappen, besloten we dit te verwerken in een 6 meter lange ice ledge. Voor onder andere Douwe Macare en Julien Agliardi werden dromen werkelijkheid en lieten hun creativiteit los tijdens de Volcom best trick contest.

Douwe Macaré Pier Parade 2023 festival Red Bull Nine Yards
Foto: Marcel Veldman | Red Bull Pool Pier Parade 2023

Een verborgen Red Bull Pool Gap

De grootste verrassing was ongetwijfeld de Red Bull pool gap. Onder het podium verborgen we een gevuld zwembad, dat tijdens de transformatie onthuld werd aan bezoekers. Tijdens de finale sprongen skaters over het zwembad en werden vervolgens verrast door de toevoeging van een drijvende rail. Bezoekers zagen de dikste tricks van onder andere Angelo Caro, Tim Zom en Nassim Guammaz. 

Nassim Pier Parade Breda Nine Yards Pier15
Nine Yards Pier Parade 2023 breda pier15
Pier Parade concert festival Breda Nine Yards
Foto's: Marcel Veldman | Pier Parade 2023

Aangezien skateboarden en een goed feestje hand in hand gaan, besteedden we hier ook veel aandacht aan. Tussen het skateboarden door konden bezoekers terecht bij optredens van onder andere Bumble B Boy en Kalaallit Nunaat. Na de skateboard finale brak Vals Alarm het park af met haar verbluffende live performances.

Nine Yards team breda Pier Parade
Foto: Marcel Veldman | Nine Yards team Pier Parade 2023 

 

Missed it?! Prepare yourself for next year, with the aftermovie:

Mathijs Tromp

Mathijs Tromp

 - Founder & Co-owner at Flatspot Magazine