We're built to lead, create and improve. In everything we do

We stoppen niet bij design & build van skateparken. We creëren, organiseren en inspireren.

Scroll

Nine Yards skateparks, built to lead

Onze opdrachtgevers kiezen voor een skatepark van Nine Yards omwille van onze ervaring, in innovatieve en toonaangevende skatepark projecten, in heel Europa. Samen met internationale partners en ons team, met verschillende expertises: skatepark designers en bouwers, project managers, bouwkundigen, landschap architecten en professionele skaters, verleggen we de grenzen van Urban sports.

Our skate services

Onze diensten voor onder andere de skatepark bouwer, overheden en de lokale skater.

Skateparks

De complexiteit van het stedelijke landschap herleiden wij terug naar iconische skatelandschappen, met aandacht voor design, veiligheid en innovatie. Wij weten wat er nodig is om zowel de lokale skater, als overheden in hun wensen te voorzien.

Meer informatie
Pier 15 Skatepark Nine Yards

Events

Het ontwerpen en realiseren van een koers kan een uitdagende opgave zijn. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring zorgen wij voor een passende koers voor het juiste (wedstrijd) evenement. Door ons grote assortiment skate obstakels creëren wij op korte termijn een imposante skatebaan óf we ontwerpen een skatecourse op maat. Check onze events voor inspiratie.

Nine Yards Pier Parade 2022.5

Ramps

De skatescene in huis halen? Dat kan dankzij Nine Yards. Met onze handige ramp kits bouw je in een handomdraai jouw eigen ramp, voor bij jouw organisatie óf thuis. 

Ramp Nine Yards

Builders

Al onze kennis en jarenlange ervaring zetten we in om de markt verder te brengen. We delen onze favoriete en speciaal ontworpen tools met ander bouwers, en zetten onze diensten in om andere skatepark bouwers te ondersteunen. 

Services skatepark builders
Nine Yards tools team concrete

Shop

Met inmiddels 15 jaar ervaring in de aanleg van skateparken, heeft Nine Yards een platform opgezet om alles rondom skatepark builds bij elkaar te brengen. Van gereedschappen, Skatelite tot aan merch. We hebben alles in huis voor jou. Ga direct naar de shop.

Meer informatie
Nine Yards radius flouts concrete shop

The whole Nine Yards for a skatepark

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kennismaken

Samenwerking staat bij Nine Yards centraal. Dat begint bij een goede kennismaking. Ieder skatepark is uniek en iedere opdrachtgever heeft zijn eigen wensen en ambities. We delen onze visie en zijn benieuwd naar die van jou. Aan de hand daarvan stellen we een plan van aanpak samen; hoe wij het bouw traject met jullie willen doorlopen.

Project start-up

Voordat we beginnen met het design en build, van Nine Yards skateparks, beginnen we met een zogenoemde 'project start-up'. Hierin stellen we de project kaders vast, doen we onderzoek naar de regio en verblijfsomgeving. Wat resulteert in een advies en brengen we onze gezamenlijke visie in kaart. Zo bouwen we samen aan een toekomstbestendige en unieke skatevoorziening, die aansluit bij de regio en gebruiker. Zo behalen we een maximale meerwaarde op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Ontwerp conceptfase

Vanuit onze jarenlange ervaring en de opgehaalde resultaten, uit de vorige fases, werken we een schets ontwerp uit. Deze wordt gedeeld met de opdrachtgever en dient als basis voor het participatie traject in de volgende stap. 

Participatie traject

Nine Yards vindt het belangrijk dat het park breed wordt gebruikt door het publiek en dat alle gebruikersgroepen invloed hebben, op het ontwerp van het park. Hierom hebben wij het zogenoemde participatie traject, dat uit meerdere ontwerp ateliers bestaat. Via deze weg maken we optimaal gebruik van een zeer breed publiek, dat betrokken is bij de nieuwe skatevoorziening.

Definitief ontwerp

Wij bundelen alle wensen en verwachtingen, die naar voren komen in het participatie traject. Met deze resultaten werken we het definitieve skatepark ontwerp uit. Zo zijn alle keuzes onderbouwd en afgewogen, en heeft het ontwerp een breed draagvlak binnen de gebruikersgroep. 

Bouw

Dan start de uitvoering van het ontwerp. Het skatepark wordt gerealiseerd, binnen de vastgestelde tijd- en bouwkaders. Tijdens deze fase wordt de opdrachtgever op de hoogte gehouden, via onze projectmanagement tool: Bouw 7. Lees hier meer over deze handige communicatietool.

Veiligheidskeuring

Door onze jarenlange ervaring borgen we de kwaliteit en veiligheid, al tijdens de ontwerpfase. Het skatepark toetsen wij niet alleen aan de eisen en wensen van de gebruikers, maar ook aan de gestelde kwaliteitseisen als veiligheidseisen conform NEN:EN 14974 en WAS. Nine Yards faciliteert de veiligheidskeuring en weet wat er nodig is om te voldoen aan alle eisen. 

Project end-up

All good things come to an end. Aan het einde van ons -samen doorlopen- bouw proces, staat er een skatepark dat aansluit bij de regio en gebruiker. We stellen een onderhoudsplan samen, om een duurzame toekomst te verzekeren. Uiteraard evalueren we onze samenwerking en het bouw traject.  

Een uniek skatepark

De definitieve oplevering is altijd een feestje. Nine Yards nodigt, in samenwerking met Flatspot magazine, pro skaters uit en creëert de eerste content omtrent de nieuwe unieke skatevoorziening. Nu het skatepark opgeleverd is én in gebruik, houdt onze samenwerking niet op. We staan altijd klaar voor onderhoud, renovatie of advies.

The Nine Yards
team members
Nine Yards Etten Leur skatepark outdoor build

Our believes

Samenwerking

Samen met jou als partner tillen we projecten naar een hoger niveau. We maken ambities én ruimtelijke plannen waar. Niet alleen vóór onze opdrachtgevers, maar samen.

Creatie

We kopiëren niet, we innoveren en creëren. We streven op innovatie wijze naar nieuwe creaties en oplossingen. We denken altijd net een stapje verder en kijken -samen met jou- naar de stip op de horizon.

Skate waarde

Vanuit onze achtergrond in de skate scene innoveren wij het werkveld. Alles is verbonden met onze skate drive en expertise. Ons team bestaande uit skateboarders, designers, professionele bouwers en landschapsarchitecten voert projecten altijd vanuit die visie uit. "For everyone who wants to feel the thrill of dropping in."

Lees onze skate artikelen

Nine Yards heeft al meer dan 15 jaar ervaring

Vision
Mission

Ready to partner up

Curious about what we can do for you? Contact us for an appointment or more information about our construction projects.

Call us directly: +31 (0)76 - 850 80 36
Mail us: contact@nine-yards.com

Contact