Nine Yards Dior Pop-up store Rotterdam
Categorie
Shops & showrooms
Opdrachtgever
Dior
Partner
JPG Hulsebosch
Duration
2 months
Year
2022
Location
Bijenkorf, Rotterdam, Nederland
Built
Nine Yards & JPG Hulsebosch
Design
Christian Dior Couture

Pop-up store voor Dior, ter ere van nieuwe collectie wereldwijd

Het modehuis Dior heeft in 2022 een unieke pop-up store laten plaatsen in onder andere de Bijenkorf in Rotterdam. Deze pop-up store in Rotterdam is geïnspireerd op de laatste Dior Fall 2022 show in Seoul, Korea en is een Eye-catcher die tijdelijk te zien was. Het resulteerde in twee houten modules, een voor de collectie en de ander voor de skateboarders. Het gedeelte voor de skaters is een typerende bowl, die teruggrijpt naar de leegstaande zwembaden uit California.

Nine Yards Dior Rotterdam Bijenkorf
Nine Yards Dior Rotterdam Bijenkorf

De vraag vanuit JPG Hulsebosch en Dior

Nine Yards Skateparks werd door JPG Hulsebosch ingeschakeld als adviserende en ondersteunende partij voor dit stijlvolle project. Met een brede ervaring in het bouwen van houten skateparken konden wij, Nine Yards Skateparks, hierdoor ondersteunen en onze expertise volledig inzetten. Om in een periode van 2 maanden zo goed als mogelijk te kunnen assisteren en gezamenlijk de deadline te behalen. 

De realisatie van Nine Yards

Met oog op de toekomst heeft Dior samen met JPG Hulsebosch gekeken naar een nieuwe locatie voor deze module, om zo de materialen te kunnen hergebruiken en deze een duurzaam bestaan te laten leiden nadat de pop-up beëindigd was. Deze nieuwe locatie wordt binnenkort bekend gemaakt. 

De installatie is ontworpen door Christian Dior Couture, uitvoering door JPG Hulsbosch met als adviserende/ondersteundende partij Nine Yards Skateparks

Nine Yards Dior Rotterdam
Nine Yards Dior Rotterdam
Nine Yards Dior Rotterdam
Nine Yards Dior Rotterdam