Skatepark Hengelo industrieplein Nine Yards
Categorie
Outdoor skateparks
Opdrachtgever
Gemeente Hengelo
Partners
Roelofs, SkateLab & Buro Lubbers
Area
1000m2
Year
2019
Locatie
Hengelo, Nederland
Built
Nine Yards
Design
DSGN CONCEPTS

Uitdagende locatie voor skatepark Hengelo, middenin het vernieuwde stationsgebied

Middenin Hengelo, aan het station, schittert er een iconisch skatepark. In de zomer van 2019 bouwden wij deze trekpleister, voor alle skaters in het land, binnen de hectiek van een stationsgebied. Samen met de gemeente Hengelo en Roelofs gingen we deze infrastructuur uitdaging aan. Met een veelbelovend resultaat.

Skatepark Hengelo bij nacht
Skatepark Hengelo bij dag

De vraag vanuit gemeente Hengelo

Een stationsgebied is een bolwerk aan verbindingen. Om te midden van deze drukte een skatepark van 1000m2 te plaatsen, is een uitdaging voor iedere gemeente. Samen met Roelofs schoten wij de gemeente Hengelo te hulp met dit vraagstuk. Een solide infrastructuur is een uitdaging van iedere stad. Het is noodzaak dit in goede banen te leiden, zodat iedereen naar werk, familie, opleiding óf skatepark kan blijven gaan. Vanuit een bouwteamovereenkomst en jarenlange ervaring ontwikkelden wij mee en realiseerden dit bouwproject met innovatieve oplossingen.

De realisatie

Tijdens deze gelijktijdige uitvoeringsfase, in het stationsgebied, lag de nadruk op bereikbaarheid en uitvoering. Nine Yards skateparks nam samen met Roelofs de infrastructuur, van dit hectische stationsgebied, onder de loop. Gesteund door onze jarenlange ervaring realiseerden wij dit project. Binnen alle beperkende infrastructuur kaders, zonder deze in het geding te brengen. Samen met Roelofs haalden we de urban sport naar het hart van de stad. Een nieuwe skatepark – een van de grootste van de regio – is verrezen op het plein en wordt veelvuldig gebruikt.

Nine Yards realisatie skatepark Hengelo
Skatepark Hengelo Centraal Station Bouw Betonnen skatepark Nine Yards
Skatepark Hengelo Nine Yards Skateparks bouwtekening work in progress
Skatepark Hengelo Nine Yards Skateparks Quarter pipe Bowl sectie Centraal Station

De verschillende fases tijdens de uitvoering