Nine Yards Poolcafé bowl Rotterdam
Categorie
Ramps & Bowls
Opdrachtgever
Burgerinitiatief
Location
De Weelde, Rotterdam
Area
400m2
Materials & Tools
Wood & CnC
Collaboration
Pooligans

De bowl in het Poolcafé in Rotterdam

Rotterdam is een nieuwe culturele en skate hotspot rijker. Gezamenlijk met de Pooligans gingen wij dit project aan van ontwerp tot realisatie. De ruimte werd volledig omgebouwd, met als centerpiece de 400m2 grote Bowl. Met langs de bowl een grote trap met skate-able treden.

Nine Yards Poolcafé bowl Rotterdam
Nine Yards Poolcafé bowl Rotterdam

De vraag vanuit Rotterdam

Dankzij een burger initiatief is Rotterdam een een culturele hotspot rijker. Samen met Pulligans gingen we de uitdaging aan om, in de glazen kas op het terrein van de Weelde, een enorme bowl te realiseren. Met subsidie van de gemeente Rotterdam hebben we een unieke locatie gecreëerd. Nu faciliteren zij in skatelessen en -workshops voor jong en oud, die je kennis laten maken met de sport. Hier huist een netwerk van creatieven in en rondom de Rotterdamse skatescene, die Het Poolcafé vullen met muziek, film, fotografie, design en kunst.

De realisatie van Nine Yards

We werden gevraagd voor deze bowl, door onze jarenlange ervaring in houten skateparken. We hebben veel houten banen gerealiseerd en zijn vakbekwaam. Met een CnC machine, in huis, hebben we deze hele skatebaan uitgefreesd. De ruimte werd volledig omgebouwd, met de bowl en een grote trap met skate-able treden, die ook als tribune dient. Het hout zorgt voor het perfecte rijcomfort. De Bowl heeft 2 niveaus en is voorzien van Poolcoping en traditionele coping, voor een duurzaam bestaan. Artwork in de bowl is ontworpen door kunstenaar Thomas Trum en geeft het Poolcafe de iconische uitstraling. 

Nine Yards Skateparks Poolcafe Rotterdam Wilde Bowl Poolcoping

Een iconische skate plek in Rotterdam

Nine Yards Poolcafé bowl Rotterdam

Traptreden die skatebaar zijn en dienen als tribune voor de culturele evenementen. 

Nine Yards Poolcafé bowl Rotterdam

Het Poolcafé in Rotterdam

Nine Yards Skateparks Poolcafe Rotterdam Houten bowl

Het hout zorgt voor het perfecte rijcomfort, in het Poolcafé Rotterdam