Nine Yards Urban Sports Week Amsterdam Event
Categorie
Actions Sport Events
Opdrachtgever
TIG-sports
Collaboration
Skateboard federatie Nederland
Year
2019
Design & Build
Nine Yards
Projectmanagement
Nine Yards

Urban Sports Week Amsterdam 2019

Midden op het Museumplein in Amsterdam werd in 2019 weer de Urban Sports Week georganiseerd door TIG-sports. Met deze editie van het event werd Nine Yards Skateparks opnieuw ingeschakeld om de course te voorzien voor het onderdeel skateboarden. 

Nine Yards Urban Sports Week Amsterdam Event
Nine Yards Urban Sports Week Amsterdam Event

Het event in Amsterdam

In samenwerking met de SFN, heeft Nine Yards Skateparks het format voor de wedstrijd opgezet. Met gecertificeerde juryleden en twee dynamische hosts was dit een skateboard event op hoog niveau. Het design van de course werd aan ons team overgelaten en kent diverse lagen, die uitnodigen tot creatief gebruik van de obstakels. 

Het skate event

Het event werd verspreid over 3 dagen, met op de eerste dag een best trick voor de lokale skaters in samenwerking met de lokale skateshop Ben-G. Speciaal voor de best trick en om wat terug te geven aan de Amsterdamse skateboard scene werd een obstakel ontwikkeld die daarna ook achterbleef in Amsterdam bij het Skatepark Noord. De stijle bank werd dan ook hard geskate en kenmerkt zich door de gekleurde tegels die weer terug komen in de huisstijl van Ben-G. 

USWA Urban Sports Week Nine Yards Skateparks event
Urban Sports Week 2019 USWA Nine Yards Skateparks Amsterdam event