Skatepark als onderdeel van de stad

Een skatepark betekent veel meer voor een gemeente dan in eerste instantie gedacht wordt. Nine Yards gelooft dat het bouwen van skateparken een sociaal, maatschappelijk en sportief impuls geeft aan de stad en omgeving.

Maatschappelijk Belang

Skateparken voorzien een groeiende groep jonge skaters in de behoefte om hun sport te kunnen beoefenen op echte skateobstakels. Skaters maken gebruik van de publieke ruimte om hun sport te beoefenen, ze zijn creatief in het gebruik van het landschap. Een skatepark is echter een enorme toevoeging voor iemand die skate.

Skateparken bieden een uitkomst voor jongeren die zich niet aangetrokken voelen tot traditionele sporten. Zo hebben zij de ruimte om alleen of in een groep zichzelf te uiten en te ontwikkelen.

Wat een voetbalplein of basketbalveld voor balsportbeoefenaar is, dat is een skatepark voor skaters. Skateparken brengen mensen uit verschillende lagen van de bevolking samen voor een gemeenschappelijk positief doel. Het draagt bij aan een gedeeld verantwoordelijkheidsgevoel voor het park en de openbare ruimte, het verminder de kans op vandalisme.

Het Sportief belang van een skatepark

Een skatepark stelt meer mensen in staat om sportief bezig te zijn. Dit bevordert gezonde lichaamsbeweging en het behoud een goede gezondheid. Skateboarden is een relatief jonge sport die nog volop in ontwikkeling is en waarvoor steeds meer belangstelling ontstaat. Tijdens de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 is skateboarden één van de nieuwe sporten. Niet alleen wereldwijd, maar ook in Nederland wordt skateboarden hierdoor steeds populairder.

Sociaal belang

Een skatepark zorgt ervoor dat mensen van verschillende leeftijden en uit verschillende culturen op een positieve manier met elkaar in contact komen. Het brengt mensen samen.

Wanneer je een skatepark bezoekt zullen daar personen uit verschillende lagen met verschillende leeftijden gebruik maken van hetzelfde park. Skaters met verschillende niveaus kunnen tegelijkertijd gebruik maken van het park. Dit zorgt voor meer wederzijds begrip en respect, waardoor een constructieve bijdrage wordt geleverd in strijd tegen straatcriminaliteit en anti sociaal / ‘verveeld’ gedrag.

Nine Yards Team

Nine Yards bestaat uit een team van professionals met een jarenlange passie voor urban sports. Hierdoor weet men wat skaters nodig hebben om zichzelf te ontwikkelen. Nine Yards kan helpen bij het ontwerpen en realiseren van een skatepark in jouw gemeente.

Skatepark in jouw Gemeente?

Neem contact op met het team van Nine Yards. Wij helpen graag bij advies, ontwerp en realisatie ! 

We Go The Whole Nine Yards 

Contact opnemen

Nine Yards werkt o.a. voor

Nike SB
Brixton
Profreestyle Games Skateboard Events
Gemeente breda
Provincie Norod brabant
Zuidlijn