HOMECOURT

NIKE EHQ | Homecourt is een gerenoveerd stadsplein die de diverse kantoorgebouwen en sportactiviteiten met elkaar verbinden op het NIKE Campus. Het gebied kenmerkt zich door haar authentieke en uitnodigende uiterlijk, ontworpen om skateboarders hun creativiteit te stimuleren. Dit nieuwe hybride gebied is een uitnodiging voor alle doelgroepen en een vooruitstrevende benadering voor openbare ruimtes, die hopelijk zal leiden tot nog veel meer soortgelijke gebieden.

SKATE LANDSCHAP

Het skate landschap, ontworpen door niemand minder dan Rich Holland, heet zo omdat het een combinatie is van traditionele architectuur en skateboard architectuur. Het skate landschap is bedoeld als openbare ruimte die diverse skatebare elementen erin verwerkt. Hierdoor voelt het ook absoluut niet aan als een traditioneel skatepark en meer als skatespot. Het gebied rondom het skate-landschap, dat gerealiseerd is door de Enk Groen en Golf, is dan ook volledig skate-baar gemaakt. 

Work in progress

Aalto Wave

Als center piece van het skate landschap staat de Aalto Wave. Gebaseerd op een omslaande golf, heeft dit object zijn naam te danken aan Alvar Aalto. Deze invloedrijke architect heeft onbedoeld veel gedaan voor het hedendaagse skateboarden en veel van zijn vormen zijn terug te vinden in dit landschap. 


It's all in the details

RECENT PROJECTS