Urban Sports Week Amsterdam 2019 

Midden op het Museumplein in Amsterdam werd in 2019 weer de Urban Sports Week georganiseerd door TIG-sports. Met deze editie van het event werd Nine Yards Skateparks opnieuw ingeschakeld om de course te voorzien voor het onderdeel skateboarden. 

In samenwerking met de SFN, heeft Nine Yards Skateparks het format voor de wedstrijd opgezet. Met gecertificeerde juryleden en twee dynamische hosts was dit een skateboard event op hoog niveau. Het design van de course werd aan ons team overgelaten en kent diverse lagen die uitnodigen tot creatief gebruik van de obstakels. 

Het event werd verspreid over 3 dagen, met op de eerste dag een best trick voor de lokale skaters in samenwerking met de lokale skateshop Ben-G. Speciaal voor de best trick en om wat terug te geven aan de Amsterdamse skateboard scene werd een obstakel ontwikkeld die daarna ook achterbleef in Amsterdam bij het Skatepark Noord. De stijle bank werd dan ook hard geskate en kenmerkt zich door de gekleurde tegels die weer terug komen in de huisstijl van Ben-G. 


Ben-G Best Trick

De Kwalificatie en Finale dag

Tijdens de kwalificaties ging het er hard aan toe, met internationale inschrijvingen werd het de juryleden moeilijk gemaakt om de finalisten uit te kiezen. Maar na deze intensieve dag kon er stoom afgeblazen worden in Amsterdam Noord bij het Skatecafe met een volwaardige afterparty. 

Tijdens de finale dag kwam uiteindelijk Douwe Macare het beste uit de verf en ging deze er vandoor met de eerste plaats. 

Nine Yards Skateparks put enorm veel energie uit events als deze en kan het volledige project dragen. Wij helpen de organisatie van USWA nu al ruim twee jaar met het neerzetten van dit event en weten alle partijen op een mooie manier bij elkaar te brengen.

Kwalificaties en Finale

Nine Yards TV

RECENT PROJECTS