Multifunctioneel Red Bull Skatepark op Hip-Hop Festival Rolling Loud

Het unieke skatepark op het Rolling Loud festival in Rotterdam brengt skateboarden, dans en muziek samen in één creatieve area: The Park by Red Bull.

Rolling loud 2023 nine yards skate park

Tijdens het Rolling Loud festival in Rotterdam verzorgde Nine-Yards de renovatie, opbouw en verfrissing van dit multifunctionele skatepark. The Park by Red Bull is een festival area dat zowel geschikt is als skatepark, als dancefloor, en in de avond als een héél dikke party area.

The Park by Red Bull

Voor Red Bull verzorgde Nine Yards de opbouw van dit al bestaande skatepark voor het Rolling Loud Festival in Rotterdam. Deze multifunctionele constructie wordt gebruikt als skatepark voor demo’s en verschillende wedstrijden, als dance area, en in de avond als de vetste dance arena van het festival.

Aangezien het de basis van dit skatepark al een aantal keer eerder opgebouwd is geweest heeft Nine Yards het park niet alleen een nodige opknapbeurt gegeven, maar ook voorzien van een aantal nieuwe elementen. Hierbij moet je denken aan nieuwe skateboard obstakels en custom branding.

Rotterdam rolling loud overview 2023
Rolling Loud 2023 Nine Yards Breda
Rolling Loud 2023 Nine Yards Rotterdam
Foto's: Mathijs Tromp | Red Bull Content Pool 

Skatepark met een twist

Om een nieuwe twist te geven aan het skatepark zijn er verschillende elementen toegevoegd aan het skatepark. Zo is de DJ booth getransformeerd tot wallride, is er een bank met handrail van het middenstuk gebouwd en is de roll-in verhoogd om meer snelheid te creëren. Tijdens het festival verzorgde getalenteerde skaters demonstraties en werden er verschillende wedstrijden gehouden.

Op dag één werd de DJ booth omgebouwd tot wallride, waar voor de riders prijzengeld lag te wachten tijdens de best trick contest. Op de tweede dag werden de skaters verrast door de toevoeging van een handrail waarop riders opnieuw uitgedaagd werden tijdens de best trick contest.

Dance Your Style

De vorm en vibe van dit skatepark verleent zich tevens perfect voor alternatieve gelegenheden. Zo maakte Red Bull gebruik van de flatground tijdens hun ‘’Dance Your Style’’ dance battles. Dit is een danswedstrijd waar twee dansers het 1 op 1 tegen elkaar opnemen, en het aanwezige publiek beslist wie er door gaat naar de volgende ronde. De verschillende hoogtes in het skatepark zorgen voor een intieme sfeer, met een arena-achtig gevoel.

Skate park dance battle rolling loud tom doms
skate park party tom doms rolling loud nine yards
Foto's: Tom Doms | Red Bull Content Pool

Van skaten tot party

In de avonduren werd ‘’The Park’’ gebruikt als dance stage. Met verschillende DJ’s, en custom special effects stond het park vol feestende festivalgangers waarbij de vlammen letterlijk uit het dak sprongen!

Mathijs Tromp

Mathijs Tromp

- Founder & Co-owner at Flatspot Magazine

Benieuwd naar meer unieke evenementen?

Neem een kijkje bij de andere events, die Nine Yards verzorgde. 

Alle evenementen

Pier Parade festival bij Pier15 skatepark Breda

Bekijk project
Categorie
Actions Sport Events
Opdrachtgever
Nine Yards & Flatspot magazine

World Cup Skateboarding in Rome

Bekijk project
Categorie
Actions Sport Events
Opdrachtgever
CA Skateparks