VAN SPORT NAAR TOPSPORT

Het skateboarden heeft een lange weg afgelegd om tot het huidige niveau te komen. Met de komst van skateboarden als Olympische discipline wordt de sport, afkomstig vanuit de surfcultuur, volwassen.

Nine Yards Skateparks Co. is betrokken geweest bij het ontwerp en realisatie van het vernieuwde en innovatie skateboard trainingscentrum Den Haag. Lees hier het verhaal.

SKATEPARK INNOVATIE

Het skateboarden heeft al een lange weg afgelegd vanaf het ontwikkelen van de eerste skateboards in de 60s tot bouw van de eerste skateparken in de vroege jaren 70. Met de huidige toetreding van het skateboarden als Olympische discipline in Tokio 2020 wordt de sport, afkomstig vanuit de surfcultuur, volwassen. 

Nu het skateboarden zich door ontwikkeld van sport naar topsport kunnen de ontwikkelingen in bouw van onze skateparken niet achterblijven.

Work in progress

SKATEBOARD TRAININGSCENTRUM
DEN HAAG (STC)

Met de komst van skateboarden op de olympische spelen van 2020 in Tokio is Skateboarden gegroeid naar een hoger niveau. Hierdoor is de behoefte aan een passende trainingsfaciliteit ontstaan.

Het toekomstige STC Den Haag biedt deze faciliteit. Het skatepark huisvest alle disciplines die terug kunnen komen in een wedstrijd streetcourse, met een naadloos ontwerp waarin belangrijke elementen terugkomen die men op wedstrijdniveau kan tegenkomen. Het skatepark is hierdoor uitdagend voor beginner tot expert.

Adjustable Skateparks

Skatepark innovatie bij STC Den Haag

Skatepark innovatie

De modulaire/verstelbare objecten bieden vele mogelijkheden waardoor het park voor verschillende rijstijlen geschikt is. En door de aanpasbaarheid van de skatebaan  kan Team NL naar een hoger niveau getild worden.

Om dit te realiseren is het STC ontworpen met een modulaire visie, waardoor het skatepark meegroeit op weg naar Tokio.


Het skatepark is ontworpen door SkateOn en Nine Yards, in samenwerking met de Skateboard Federatie Nederland, in Opdracht van Gemeente Den Haag. Hoofdaannemer van het skatepark was Skateon Skateparks, met Nine Yards als onderaannemer

It's all in the details

Nine Yards TV

RECENT PROJECTS