Europa's Grootste Urban Sports Park

In de nieuwe wijk Stadsoevers in Roosendaal is Europa's grootste Urban Sportspark geopend van maar liefst 10.000m2. Nine Yards Skateparks heeft samen met gemeente Roosendaal, Gebroeders de Leeuw de realisatie van Urban Sportspark Vlietpark verzorgd.

Het Vlietpark is vrij toegankelijk en bied een breed aanbod van Urban sports en wordt ook wel de groene campus genoemd. Dit doordat het park een duurzaam karakter heeft en de verschillende sportvoorzieningen verbonden zijn door het natuurlijke landschap. Naast het skatepark bied het urban sport park ruimte voor 3x3 basketbalveld, breakdance, bootcamp, freerunning, calisthenics, natuurlijk Spelen, diverse sport/recreatie elementen en een goede horeca faciliteit 'Spot' als ontmoetingsplaats centraal in het Urban Sportpark.

Wij als Nine Yards Skateparks zijn trots dit project te hebben mogen uitvoeren, het brengt niet alleen lokale gebruikers naar het Vlietpark. Maar is een Urban Sportspark van formaat met internationale aantrekkingskracht. De gemeente Roosendaal voorziet hier mee ook in hun doelen tot innovatie, vergroening en aanbieden van breed sport aanbod.

Landmark van het Urban Sports Park

Midden in het Urban Sports Park staat de uitkijktoren de eye catcher van sports park is en die faciliteert hele park te overzien. Opvallend aan het Vlietpark is het grote gebied die het skatepark, free-run park, breakdance podium en basketbal-veld alleen al innemen. Het skatepark is al ruim 1200m2 en in zijn omvang een skatepark met grote aantrekkingskracht. Het ontwerp heeft rekening gehouden met de diverse gebruikers groepen. Hierdoor kent het skatepark veel verschillende street en park obstakels en is er gekozen voor een open karakter. 

Het Free-run park van ca. 800m2 groot kent verschillende secties om alle vertakkingen van het freerunnen te kunnen faciliteren, daarnaast heeft Stichting Trickz het park zo ontworpen dat deze toegankelijk is voor zowel beginnende als ervaren gebruikers. Met alle verschillende gebruikers die hier hun sport nu kunnen beoefenen zal de Gemeente Roosendaal veel sporters aantrekken het aankomende decennium. 

overview

Nine Yards TV

Overview

RECENT PROJECTS