Skatepark Hengelo industrieplein Nine Yards

Outdoor skateparken

Skateparken realiseren in de openbare ruimte begint bij het begrijpen van de lokale behoefte en het vertalen van alle wensen en eisen in een maatwerk ontwerp. Nine Yards gelooft dat het ontworpen skatepark naadloos moeten integreren in landschap en omgeving. Met een geïntegreerd ontwerp en gebruik van unieke materialen word een passend skatebaan gerealiseerd.

Neem direct contact op Bekijk onze projecten
Scroll

Nine Yards heeft ruim 10 jaar ervaring in het ontwerpen en realiseren van skateparken in de openbare ruimte.

De afgelopen jaren zijn er diverse (internationale) skateparken ontworpen en gerealiseerd. Ontdek meer over onze visie op de realisatie van skatevoorzieningen in de openbare ruimte.

Over Nine Yards
Nine Yards bowl pier 15 skatepark

We are Nine Yards

Ontwerp

Bij het ontwerpproces van een skatepark moet het park naadloos aansluiten bij de openbare ruimte en zijn omgeving.

Lees meer over ontwerp

Realisatie

Het team van Nine Yards staat klaar voor het realiseren van uw droom skatepark.

Lees meer over het realiseren van een skatepark

Advies

Wij hebben ruime ervaring bij het ontwikkelen van skateparken in de openbare ruimte.

Meer informatie

Onze outdoor skateparken

Betonnen skatepark Etten-Leur

Bekijk project
Categorie
Outdoor skateparks
Opdrachtgever
Gemeente Etten-Leur

Uitdagende locatie voor skatepark Hengelo, middenin het vernieuwde stationsgebied

Bekijk project
Categorie
Outdoor skateparks
Opdrachtgever
Gemeente Hengelo

Outdoor skatepark in Deventer

Bekijk project
Categorie
Outdoor skateparks
Opdrachtgever
Gemeente Deventer

Het belang van een skatevoorziening binnen uw wijk of gemeente
 

 1.  Sportief belang
  Een skatepark stelt meer mensen staat om sportief bezig te zijn. Dit bevordert gezonde lichaamsbeweging en het behoud van een goede gezondheid.
 2.  Maatschappelijk belang
  Het samenbrengen van mensen uit verschillende lagen van de bevolking voor een positief gemeenschappelijk doel draagt bij aan een gedeeld verantwoordelijkheidsgevoel.
 3.  Hoogstedelijk belang
  Door de komst van een skatepark wordt een gemeente aantrekkelijker voor skaters binnen en buiten de gemeente. Skateboarden brengt dynamiek in het straatbeeld en symboliseert een vrijheidsideaal waarmee velen zich kunnen identificeren.
 4.  Sociaal pedagogisch verband
  Een skatepark zorgt ervoor dat mensen van verschillende leeftijden en uit verschillende culturen op een positieve manier met elkaar in contact komen.
 5.  Aansluiten op beleid openbare ruimte
  Bij het ontwerp van een skatepark of het belang meegenomen van de stedelijke inrichting. Hierdoor kan een skatepark gebieden verbinden volgens het stedelijk beleid
 6.  Urban sports events
  Afhankelijk van het type skatepark / inrichting is het mogelijk om verschillende landelijke en internationel evenementen te organiseren. Wij komen graag in gesprek om de ambitie te bespreken.
Nine Yards work in progress skatevoorziening

Ontwerpen en bouwen van skatevoorzieningen en skateparken

Onze ‘core business’ is het realiseren van skatevoorzieningen, zowel houten als in-situ (spuitbeton) skateparken. We zijn hierbij sterk in het creatieve en het constructieve proces, van eerste ontwerp tot en met de daadwerkelijke aanleg. Samen met landschapsarchitecten streven we ernaar om ieder park perfect in het plaatselijke straatbeeld te laten passen. Dit betekent dat ieder Nine Yards skatepark uniek en allesbehalve ‘prefab’ is, ongeacht het budget!

De belangrijkste voordelen van een openbaar skatepark

 • Alle gewenste vormen en formaten zijn mogelijk
 • Skatepark wordt volledig geïntegreerd in de openbare ruimte
 • Niet gevoelig voor vandalisme
 • Elk skatepark is uniek in ontwerp en realisatie!

Het skatepark als onderdeel van de openbare ruimte

Hierbij streven we erna om het skatepark volwaardig onderdeel van de openbare ruimte te laten worden. We starten met een ruimtelijke analyse van de omgeving waarin het skatepark moet komen.

Routes, relaties, intersecties en zichtlijnen vanuit de context vormen de basis voor de hoofdstructuur van het skatepark. De locatie bepaald uiteraard de ruwe kaders van het skatepark. We denken echter niet in vierkante meters, maar in routes, verbindingen, intersecties, ontmoetingen en mogelijkheden voor interactie en stedelijke dynamiek die het skatepark uniek maken. 

De aansluiting met de direct aangrenzende openbare ruimte is daarin essentieel. We ontwerpen deze dan ook altijd mee. Op deze wijze wordt het skatepark een waardevolle en aanvullende schakel in het weefsel van de stad. 

Onder het motto “openbare ruimte als onderdeel van het skatepark” gaan we uit van een ontwerp voor een skatepark wat eruit ziet als een openbare ruimte welke je elders in de stad ook aantreft en die uitgaat van een gemeenschappelijk gebruik, door zowel skaters als overige gebruikers.

Deze openbare ruimte is enerzijds speciaal ontworpen voor skaters en is daarmee de droom voor elke skater. Anderzijds, als je niet skate, een prettige plek om te verblijven en sluit aan binnen stedelijke omgeving.

Nine Yards beton kunst Nike work in progress

Participatie gebruikers

Participatie met de eindgebruikers is essentieel in het ontwerp proces. Gezamenlijk word er samen met de eindgebruikers een skatepark ontwikkeld die aansluit bij de locale behoefte en worden alle wensen van alle urban sports mee genomen in de totstandkoming van het design. 

Nine Yards neemt de lead in het organiseren van aantal ontwerp sessies met de gebruikersgroepen om tot definitief ontwerp te komen. Daarnaast doen we een regio onderzoek naar de omliggende faciliteiten. Daarmee is elk park  uniek en wordt speciaal voor de des betreffende locatie ontworpen.

Verankering in de gemeente

Samen met onze landschapsarchitect streven we erna om het skatepark volwaardig onderdeel van de gemeente te laten worden. We denken mee in de omgeving inpassing en laten het skatepark naadloos aansluiten in de openbare ruimte. We kiezen vaker voor groen en een organische inpassing in de omgeving 

De aansluiting met de direct aangrenzende openbare ruimte is daarbij een absolute randvoorwaarde. Daar houden in het totaalontwerp dan ook maximaal rekening mee!

Veiligheidseisen & normering

Nine Yards zorgt dat elk gerealiseerd skatepark volledig voldoet aan de veiligheidseisen en regelgeving. Elk park ondergaat een pre-audit vooraf aan de EN-NEN 14974:2019 en een eindkeuring bij oplevering. Alle parken in Europa moeten voldoen aan de EN-NEN14974:2019 norm voor skate toestellen. Binnen deze normen staan de richtlijnen omschreven waar een skatebaan aan moet voldoen.Binnen deze norm maken we ons ontwerp op en daardoor word elke Nine Yards Skatepark inclusief bijpassend certificaat opgeleverd.

We've teamed up with

Wij werken samen met onze opdrachtgevers, om ambities & gestelde projectdoelen te behalen. We ontzorgen en realiseren eensgezind toonaangevende projecten.

Ook samenwerken?

Neem contact op met het team van Nine Yards. Wij helpen graag bij advies, ontwerp en realisatie. Voor aanbestedingen worden wij graag voor uitgenodigd.

Neem contact op