Public Skateparks

van ontwerp tot realisatie

PUBLIEKE SKATEVOORZIENINGEN.

Skateparken realiseren in de buitenruimte begint bij het begrijpen van de lokale behoefte.
Nine Yards gelooft dat het ontwerpen van skateparken naadloos moeten integreren in landschap. Met een passend ontwerp en gebruik van unieke materialen worden skatevoorzieningen gerealiseerd voor alle betrokkenen.

Nine Yards heeft een ruime ervaring bij het ontwerpen en realiseren van skateparken in de buitenruimte. De afgelopen jaren zijn er diverse (internationale) skateparken ontworpen en gerealiseerd. Ontdek meer over onze visie op de realisatie van skatevoorzieningen in de openbare ruimte.

Ontwerpen en bouwen van skatevoorzieningen en skateparken

Onze ‘core business’ is het realiseren van skatevoorzieningen, zowel houten als in-situ (spuitbeton) skateparken. We zijn hierbij sterk in het creatieve en het constructieve proces, van eerste ontwerp tot en met de daadwerkelijke aanleg.

Samen met landschapsarchitecten streven we ernaar om ieder park perfect in het plaatselijke straatbeeld te laten passen. Dit betekent dat ieder Nine Yards skatepark uniek en allesbehalve ‘prefab’ is, ongeacht het budget!

De belangrijkste voordelen van een openbaar skatepark

  • Alle gewenste vormen en formaten zijn mogelijk
  • Skatepark wordt volledig geïntegreerd in de openbare ruimte
  • Niet gevoelig voor vandalisme 
  • Elk skatepark is uniek in ontwerp en realisatie!

HET SKATEPARK ALS ONDERDEEL VAN DE OPENBARE RUIMTE

Hierbij streven we erna om het skatepark volwaardig onderdeel van de openbare ruimte te laten worden. We starten met een ruimtelijke analyse van de omgeving waarin het skatepark moet komen.
Routes, relaties, intersecties en zichtlijnen vanuit de context vormen de basis voor de hoofdstructuur van het skatepark. De locatie bepaald uiteraard de ruwe kaders van het skatepark. We denken echter niet in vierkante meters, maar in routes, verbindingen, intersecties, ontmoetingen en mogelijkheden voor interactie en stedelijke dynamiek die het skatepark uniek maken.
De aansluiting met de direct aangrenzende openbare ruimte is daarin essentieel. We ontwerpen deze dan ook altijd mee. Op deze wijze wordt het skatepark een waardevolle en aanvullende schakel in het weefsel van de stad.

DE OPENBARE RUIMTE ALS ONDERDEEL VAN HET SKATEPARK

Onder het motto “openbare ruimte als onderdeel van het skatepark” gaan we uit van een ontwerp voor een skatepark wat eruit ziet als een openbare ruimte welke je elders in de stad ook aantreft en die uitgaat van een gemeenschappelijk gebruik, door zowel skaters als overige stedelingen.
Deze openbare ruimte is enerzijds speciaal ontworpen voor skaters en is daarmee de droom voor elke skater. Anderzijds, als je niet skate, een prettige plek om te verblijven of om doorheen te wandelen.
Een plek, onderdeel van de stad, welke een kwaliteitsimpuls geeft aan de omgeving en in die zin bijdraagt aan de stedelijke dynamiek. In een reeks van een aantal bijeenkomsten met de lokale skaters ontstaat het ontwerp. In het ontwerp staan, naast bovenstaande uitgangspunten, de wensen van de lokale skaters centraal. Al deze wensen worden meegenomen en verwerkt in het ontwerp. Elk park is daarmee uniek en wordt speciaal voor de des betreffende locatie ontworpen.

VERANKERING IN DE GEMEENTE

Samen met onze landschapsarchitect streven we erna om het skatepark volwaardig onderdeel van de gemeente te laten worden. Hierbij denken we niet in vierkante meters, maar in routes, verbindingen en mogelijkheden voor interactie die het skatepark uniek maken.

De aansluiting met de direct aangrenzende openbare ruimte is daarbij een absolute randvoorwaarde. Daar houden in het totaalontwerp dan ook maximaal rekening mee!

VEILIGHEIDSEISEN & NORMERING

Nine Yards zorgt dat elk gerealiseerd skatepark volledig voldoet aan de veiligheidseisen en regelgeving. Elk park ondergaat een keuring vooraf EN een eindkeuring voor de opening. Alle parken in Nederland moeten voldoen aan de NEN 14974 norm voor speeltoestellen. Binnen dit bestek staan de richtlijnen omschreven waar een skatepark aan moet voldoen.

PARTNERS IN HET ONTWIKKELEN VAN PUBLIEKE SKATEVOORZIENINGEN

Nine Yards skatepark Co. werkt bij de aanleg van haar skateparken samen met vast netwerk aan Leveranciers en Partners.
We hebben onze partners zorgvuldig gekozen op kwaliteit en juiste betrouwbaarheid die je van je leveranciers verwacht. 

Samen met dit team zijn we in staat op korte termijn een skatepark te realiseren op elke gewenste locatie in Europa.

Cugla
Pontmeyer
RVR
TUV Nederland
Mebin
Skatebanen gerealiseerd in Etten-Leur.

HET BELANG VAN EEN SKATEVOORZIENING BINNEN UW WIJK OF GEMEENTE.

MAATSCHAPPELIJK BELANG

Het samenbrengen van mensen uit verschillende lagen van de bevolking voor een positief gemeenschappelijk doel draagt bij aan een gedeeld verantwoordelijkheidsgevoel. Dit resulteert in een gedeeld respect voor de openbare ruimte en vermindert de kans op vandalisme.

SPORTIEF

Een skatepark stelt meer mensen staat om sportief bezig te zijn. Dit bevordert gezonde lichaamsbeweging en het behoud van een goede gezondheid. Skateboarden is een relatief jonge sport die nog volop in ontwikkeling is en waarvoor steeds meer belangstelling ontstaat. Het is inmiddels zelfs een officiële Olympische sport!

SOCIAAL PEDAGOGISCH BELANG

Een skatepark zorgt ervoor dat mensen van verschillende leeftijden en uit verschillende culturen op een positieve manier met elkaar in contact komen. Dit zorgt voor meer wederzijds begrip en respect, waardoor een constructieve bijdrage geleverd wordt in de strijd tegen straatcriminaliteit en anti-sociaal / ‘verveeld’ gedrag.

PR BELANG

Door de komst van een skatepark wordt een gemeente aantrekkelijker voor skaters binnen en buiten de gemeente. Skateboarden brengt dynamiek in het straatbeeld en symboliseert een vrijheidsideaal waarmee velen zich kunnen identificeren. De komst van een park kan een gemeente zo een hoop positieve publiciteit opleveren en het imago als innovatieve en ‘levendige’ gemeente versterke

PUBLIEKE SKATEPARKEN GEREALISEERD VOOR

Hire us

Contact opnemen

Public, Indoor & Custom

SKATEPARKEN

Ontwerpen en bouwen van skatevoorzieningen en skateparken

Onze ‘core business’ is het realiseren van skatebanen, zowel houten als betonnen skateparken. We zijn hierbij sterk in het creatieve en het constructieve proces, van eerste ontwerp tot en met de daadwerkelijke aanleg.

Benieuwd naar onze skateparken? Bekijk het portfolio van Nine Yards.

PUBLIEKE SKATEPARKEN VAN NINE YARDS.

STC Den Haag

NK Skateboarden '17

Skatepark Oostende

Skatepark Etten Leur

Skatecafé Amsterdam