Outdoor skatepark Haaght overview
Categorie
Outdoor skateparks
Opdrachtgever
Gemeente Haacht
Year
2024
Location
Haacht (BE)
Part of
'Vrijetijdscomplex Den Dijk'
Design
Nine Yards
Build
Nine Yards

Outdoor skatepark Haacht

Met de aanleg van het nieuwe skatepark bij sportcentrum Den Dijk, biedt Haacht haar jongeren een moderne, veilige en inspirerende plek om te skaten en samen te komen. Het oude skatepark werd vervangen door dit nieuwe exemplaar, slechts 50 meter verderop, om beter te voldoen aan de wensen en behoeften van de lokale jeugd.

Outdoor skatepark Haacht rail
Outdoor skatepark Haacht view

Niet zomaar een skatepark

Het nieuwe skatepark is uitgerust met een breed scala aan ramps en andere skate obstakels, ontworpen voor zowel beginners als gevorderden. De betrokkenheid van de lokale jeugd bij het ontwerpproces heeft geleid tot een park dat perfect aansluit bij hun wensen. Dit project is niet alleen een sportfaciliteit, maar ook een sociale ontmoetingsplaats waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en hun skatevaardigheden kunnen verbeteren.

Een lang traject, met een snelle realisatie vanuit Nine Yards

In 2021 organiseerde de gemeente Haacht samen met Formaat vzw een bevraging bij de Haachtse jeugd. Meer dan vijfhonderd jongeren namen deel. Uit dat onderzoek bleek dat Haachtse jongeren nood hebben aan ‘het mogen innemen van openbare ruimte’ en ook zelf de handen uit de mouwen willen steken. Die inzet en het geduld van de lokale jongeren werd na drie jaar beloond met een splinternieuw skatepark. Door de lange aanloop van het traject was een snelle realisatie van cruciaal belang. Het project kreeg prioriteit, zodat de lokale skaters niet langer zonder goede faciliteiten hoefden te zitten.

Outdoor skatepark Haacht overview drone
Outdoor skatepark Haacht shot
Outdoor skatepark Haaght sideview
Outdoor skatepark Haacht rail
Nine Yards team Mathyn

Mathyn Wassenberg

Mathyn Wassenberg mathyn@nine-yards.com
Ingenieur en projectleider +31 (0)6 19 48 76 88