Bunschoten Nine Yards Skateparks Outdoor
Categorie
Outdoor skateparks
Opdrachtgever
Gemeente Bunschoten-Spakenburg
Location
Bunschoten-Spakenburg, Nederland
Year
2023
Bouw
Nine Yards

Skatepark Bunschoten, een design gemaakt met de lokale community

In de gemeente Bunschoten-Spakenburg is in 2023 dit dynamische skatepark gerealiseerd. Het is een voorziening die in samenspraak met de lokale gebruikers tot stand is gekomen. Met obstakels voor diverse disciplines bied dit skatepark enorm veel mogelijkheden. Haar ruime karakter zorgt er voor dat zelfs op drukke dagen veel skaters de voorziening kunnen blijven gebruiken.

Bunschoten skatepark Nine Yards Skateparks
Bunschoten Skatepark Nine Yards Skateparks Outdoor Overview obstacles

De vraag van de gemeente

Bunschoten, gelegen in vrijwel het midden van Nederland, vroeg ons om mee te denken bij het vernieuwen van hun verouderde skatepark. De locatie is centraal gelegen en makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Door samen met de lokale skaters en de gemeente te kijken naar hun wensen, wisten wij een hedendaagse voorziening weg te zetten. Het pigment in de vloer zorgt voor een rustig uiterlijk en steekt goed af tegen de obstakels, waardoor je een duidelijke oriëntatie behoud.

De realisatie van Nine Yards

Tijdens de wintermaanden werd er hard gewerkt om dit skatepark te realiseren. Om vorst-schade te voorkomen aan het beton, werden zoveel mogelijk obstakels eerst voorbereid. Waarna tijdens de dagen met zachtere weersomstandigheden de beton-storten werden uitgevoerd. Als kers op de taart werd er pigment in de betonvloer toegevoegd om zo het skatepark een opvallend uiterlijk te geven.

Bunschoten skatepark Nine Yards Bert Wilmink Noseblunt
Bunschoten Skatepark Nine Yards Skateparks Opening
Bunschoten Skatepark Nine Yards Skateparks Bert Wilmink One Footed Ollie