Plexiglas skatepark voor Vans OTW tijdens Paris Fashion Week

In samenwerking met California Skateparks realiseerde Nine Yards een uniek en hoogwaardig pop-up skatepark, aan de Seine in Parijs.

Nine Yards Paris Vans Fashion Week Skate park

Ter introductie van Vans’ nieuwste productlijn genaamd ‘’OTW’’ pakte Vans groot uit tijdens de Paris Fashion Week. Deze nieuwe collectie is gefocust op de meest exclusieve en uitgesproken designs van het merk. In samenwerking met California Skateparks realiseerde Nine Yards een imponerende skateboard constructie op een van de meest iconische plekken van Parijs: Pont Alexandre III.  

Atiba Jefferson Axel Cruysberghs Nine Yards
Foto: Atiba Jefferson | Axel Cruysbergh Parijs 

Design en concept

Het design van dit excentrieke skatepark is ontwikkeld in samenwerking tussen het vooraanstaande LA studio Playlab Inc en California Skateparks. De plexiglas delen van het park refereren naar het nabijgelegen Louvre-Museum. Het checkboard patroon is natuurlijk onafscheidelijk verbonden aan Vans. Voor de toplaag van het skatepark is gebruik gemaakt van Skatelite. Een duurzaam en massief papiercomposietmateriaal van de hoogste kwaliteit.

Rowan Zorilla Wallride Atiba Jefferson Nine Yards Parijs
Foto: Atiba Jefferson | Rowan Zorilla Wallride Parijs 

"Door helder plexiglas kan het publiek vanaf elke hoek naar het skaten kijken, en verwijst het naar de iconische piramide van het Louvre in de buurt", aldus Archie Lee Coates IV en Jeff Franklin, medeoprichters van PlayLab Inc.

Sommige plekken in de checkerboard constructie waren gerust met LED-panelen. Op deze schermen werden beelden getoond die gedurende de week opgenomen werden door 14 CCTV camera’s, welke geïntegreerd zaten in de constructie.

OTW Vans Skate Park Nine Yards
Nine Yards Jeroen van Eggermond Parijs
Foto's: Mathijs Tromp | OTW Vans Parijs 

Realisatie door Nine Yards

In opdracht van onze partner California Skateparks, zorgden wij voor de realisatie van deze uitzonderlijke constructie. De grootste uitdaging in dit project zat vooral in de korte tijdspanne, tijdens de bouw, op locatie in Parijs. Voor een project als dit, zijn communicatie en een strakke planning essentieel. Door goede voorbereiding en gebruik van de hoogwaardige materialen, is het gelukt om dit skatepark in slechts een aantal dagen volledig af te ronden.

Nine Yards Skate park construction Parijs vans
Nine Yards Mathijs Tromp Parijs Vans
Foto's: Mathijs Tromp | OTW Vans Paris Fashion Week

Launch evenement tijdens Paris Fashion Week

Op het launch evenement van de OTW-collectie, tijdens de Paris Fashion Week gaven professionele skaters uit het Vans team waaronder: Zion Wright, Axel Cruysberghs en Rowan Zorilla, een demonstratie in het skatepark. Daarnaast was er een speciale expositie in de club onder de Pont Alexandre III brug waar stukken uit de collectie te bekijken waren, en influencers en VIP’s kennis konden maken met Vans OTW. 

Vans OTW is een van de meest uitgesproken Vans collecties, waarin Vans art, design, stijl, skate cultuur en entertainment combineert.

Party Vans Nine Yards Parijs
Atiba Jefferson Nine Yards skate park Parijs
Foto's: Mathijs Tromp | OTW Vans Paris Fashion Week 
Mathijs Tromp

Mathijs Tromp

- Founder & Co-owner at Flatspot Magazine