Skatepark Hengelo industrieplein Nine Yards

Nine Yards ontwerpt, ontwikkelt en realiseert unieke en innovatieve skatevoorzieningen

Nine Yards is een organisatie dat gemeentelijke aanbestedingen en skatevoorziening projecten van A/Z begeleid en realiseert. Met een professioneel team uit de branche hebben we de knowhow om het traject vlot en volgens planning te laten verlopen.

Bekijk onze projecten
Scroll
Nine Yards work in progress skatevoorziening

Nine Yards skateparks

Ontwerp

Ons ontwerpteam weten wat er nodig is om een goede skatebaan te creëren en hoe de wensen van de gemeente terugkomen in het ontwerp. Ons team bestaat uit skateboarders en projectontwikkelaars die voor een unieke balans zorgen.

Realisatie

Het team van Nine Yards skatepark Co realiseert het gehele traject van de bouw van een skatepark. Hiervoor zijn alle specialisten in huis en werken wij graag samen met lokale partijen. 

Advies

Nine Yards skatepark Co. biedt ook de mogelijkheid om te adviseren bij het ontwerp, realisatie of proces van het ontwerpen van een skatepark. Neem contact op met het team voor de mogelijkheden in jouw gemeente.

Ontwerpen en bouwen van skatevoorzieningen

Nine Yards is de full service partner voor gemeenten bij de aanvraag, ontwerp en realisatie van uitgebreide sfeervolle skatevoorzieningen. Steeds vaker komt het voor dat er een aanvulling moet komen voor de stad waarbij jongeren een plek krijgen om hun activiteiten zoals skaten of BMX rijden kunnen uitoefenen. De gemeente denkt vaak mee in de wensen en komt dan tot de conclusie dat een skatepark de ideale voorziening is om jongeren niet alleen bij elkaar te laten komen maar zichzelf sportief te ontwikkelen en sociaal bezig te zijn.

Ons hart ligt bij waar we goed in zijn. We begrijpen als geen ander dat er -voordat de gemeente nadenkt over de invulling van een dergelijke voorziening er een heel proces aan vooraf gaat.

Nine Yards kan hier een adviserende rol in nemen door al vroeg in het stadium mee te denken en te praten met de jongeren. We nemen het budget in acht en zorgen voor een compromis van een gedegen duurzame en doch betaalbare oplossing. 

Materiaal is een van de sleutelfactoren. Dit bepaalt namelijk de kwaliteit en de uitstraling alsmede het plezier wat men beleeft bij een goede skatebaan.

Materiaalkeuze

We werken met verschillende materialen. Van gecertificeerd en duurzaam hout tot aan spuitbeton van de beste kwaliteit dat onder elke 

Het materiaal we gebruiken voor de skatebanen is een uitstekende verhouding tussen duurzaamheid en kwaliteit. Doordat het materiaal zelf is ontworpen hebben de skaters een uitmuntende grip. een perfecte balans en heerlijke rolling van de wieltjes. Het materiaal is daarnaast weerbestendig waardoor de skatevoorziening onder elke weersomstandigheden kan worden benut.

Het product dat we afleveren is zeer zorgvuldig afgewerkt met gegalvaniseerd roestvrij stalen beschermingsprofielen. Deze zorgen ervoor dat de skatebanen veilig zijn in het gebruik. Alle onderdelen worden door ons aan diverse testen onderworpen, zodat we de kwaliteit kunnen waarborgen.

Ook is het materiaal geluidsarm. Een skateboarder produceert een ongeveer 50dB(A). Dit geluid is vergelijkbaar met het volume van een gesprek.

Nine Yards bowl pier 15 skatepark

Sportief Belang

Een skatevoorziening in de gemeente stelt meer mensen in staat om sportief en gezond bezig te zijn. Dit bevordert de lichaamsbeweging en het behoud van een competitieve instelling. Skateboarden is een sport die nog volop in ontwikkeling is en waarvoor er steeds meer belangstelling ontstaat. Daarnaast zijn er ook steeds meer jongeren die opkijken tegen de gevestigde namen als Tony Hawk en Rob Dyrdek waardoor de sport een enorme boost kreeg.  Het is inmiddels zelfs al een officiële Olympische sport!

Maatschappelijk belang

Het samenbrengen van mensen uit verschillende lagen van de bevolking voor een positief gemeenschappelijk doel draagt bij aan een gedeeld verantwoordelijkheidsgevoel. Dit resulteert in een gedeeld respect voor de openbare ruimte en vermindert de kans op vandalisme.

Cultureel belang 

Een skatevoorziening in de gemeente zorgt ervoor dat mensen van met een verschillende etniciteit, van verschillende culturen en leeftijden, op een goede en gemoedelijke manier met elkaar in contact komen. Ze hebben beide vaak dezelfde hobby's en interesses. Dit zorgt ervoor dat ze wederzijds begrip en respect voor elkaar krijgen. Doordat de jongeren centraal op één plek samenkomen en hun hobby uitoefenen, wordt er een constructieve bijdrage geleverd in de maatschappij waarbij straatcriminaliteit en anti-sociaal / ‘verveeld’ gedrag wordt tegengegaan. 

De Aanbesteding

Het begint met een duidelijke aanbesteding waarin de wensen van de gemeente, de bewoners en de skateboarders centraal staat en goed zijn  geformuleerd. Wat zijn de wensen en het budget waar we rekening mee moeten houden. Nine Yards heeft ruime ervaring met openbare aanbestedingen.

De Locatiekeuze

Al onze skateparken worden volledig naar wens ontworpen. Daarnaast wordt zorgvuldig naar de omgeving gekeken. Is de locatie in het centrum of aan de rand van de stad. Nine yards geeft vrijblijvend advies zodat de skatevoorziening past bij de uitstraling van de locatie.

Uitstraling

Samen met onze landschapsarchitect streven we erna om de uitstraling van de skatevoorzieningen  een combinatie van strak, sfeervol en groen te creëren. Het is de bedoeling dat de voorziening een verlengstuk wordt van de omliggende ruimte door veel licht zoals goede terreinverlichting, groen, zoals bomen en en gras te gebruiken. 

Ook is de interactie met de buurt belangrijk zodat zij het gevoel krijgen dat dit een verbetering is ten op zichten van de vorige situatie.

Ontwerp

Tijdens de ontwerpfase gaan we de locatie goed verkennen en ervoor zorgen dat bepaalde elementen die in de buurt herkenbaar zijn worden meegenomen in het ontwerp.

Het skatepark moet dus een combinatie van veiligheid netheid en recreatie uitstralen. Juist in de ontwerpfase is dit belangrijk om dit al zo goed mogelijk naar voren te laten komen. In het technisch ontwerp worden de voorkeuren van de gebruikers verwerkt en in de uitstraling wordt de gemeente en de omwonenden voorop gesteld. Met de gedachte dat de hele uitstraling en dynamiek van de omgeving waar het gelegen is, het een impuls krijgt.

Realisatie

Zodra het ontwerp door de aanbesteder of aanvrager is geaccordeerd, gaan we met een team specialisten de bouw starten. We werken met de beste kwaliteit bouwmateriaal voor het creëren van vloeiende ronde vormen zoals bowls (vloeiende verhogingen) en pools (vloeiende verdiepingen) is spuitbeton. Daarnaast gebruiken we vaak andere elementen zodat de combinatie van beton, metaal en hout vloeiend in elkaar samenkomt. Al deze elementen zorgen een perfecte sfeer!

Keuring en certificering

Voordat het skatepark officieel wordt geopend, wordt het eerst nog gekeurd op diverse punten. Alle skateparken in Nederland moeten voldoen aan de zogenaamde NEN-EN 14974 norm (speel- en attractiebesluit voor speeltoestellen). In dit bestek staan de richtlijnen omschreven waaraan het skatepark moet voldoen. Binnen de richtlijnen van deze Norm ligt onze uitdaging om een goede  combinatie van aantrekkelijkheid en veiligheid te ontwikkelen.

Nine Yards skateparken

Al meer dan 12 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van skateparken. We ondersteunen en begeleiden je van A tot Z, beter gezegd: we go the whole Nine Yards!

Uitdagende locatie voor skatepark Hengelo, middenin het vernieuwde stationsgebied

Bekijk project
Categorie
Outdoor skateparks
Opdrachtgever
Gemeente Hengelo

Een hybride skate landscape voor NIKE EHQ

Bekijk project
Categorie
Skatelandscapes
Opdrachtgever
Nike EHQ

Pop-up store voor Dior, ter ere van nieuwe collectie wereldwijd

Bekijk project
Categorie
Shops & showrooms
Opdrachtgever
Dior