Nine Yards team experts ontwerp bouw

Skatepark realiseren

Het ontwerpen en realiseren van skateparken die opgaan in de gemeente.

Neem direct contact op
Scroll

Een doordacht plan

De behoefte van een skater verschilt met die van een gemeente. Dat betekent niet dat een skatepark voor beiden geen oplossing kan zijn. Nine Yards ontwerpt en realiseert samen met skaters en gemeenten skateparken die voldoen aan de verwachtingen.

Oostende skatepark design ontwerp Nine Yards

De wens van een skater

Om een skatepark te realiseren zal je als skater rekening moeten houden met de gedachte van de gemeente. Om jouw wens werkelijkheid te laten worden kan een doordacht plan je helpen bij het realiseren van een echt skatepark.

Ga op zoek naar medestanders om ervoor te zorgen dat de realisatie breed gedragen wordt binnen de gemeente. 

nine-yards-skateparks-breda-haagse-beemden-skatebaan-plaza-concrete-builder-skatepark-2-rainbow-rail.jpg

Waar moet je nog meer rekening meehouden?

De locatiekeuze

Als skater heb je natuurlijk een gedachte bij wat de ideale plek voor een skatepark zou zijn. Echter, de gemeente werkt met bestemmingsplannen en dus kan het zijn dat jouw droomlocatie geen mogelijkheid is. 

Ga met je groep op zoek naar meerdere mogelijkheden en zorg ervoor dat je uit kunt leggen waarom dit voor de skaters en de gemeente goede opties zouden kunnen zijn. 

Verankering in de gemeente

Een skatepark zal voor jaren een blijvend onderdeel zijn van de gemeente. Het is daarom belangrijk dat het in die periode ook past en opgaat in de omgeving. Nine Yards kan hierbij helpen. 

Onze landschapsarchitecten streven naar een totaalontwerp waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de openbare ruimte. Neem contact met ons op om je hierbij te laten helpen. 

Ontwerp

Een skatepark is voor de gemeente een investering die nog jaren van waarde moet zijn voor meerdere generatie skaters en de bewoners van de gemeente. 

Nine Yards ontwerpt skateparken die uitdagend blijven voor skaters maar ook toegankelijk zijn voor andere recreanten om er doorheen te wandelen of tijd door te brengen. 

Bij het ontwerpen van een skatepark in jouw gemeente kan Nine Yards je helpen. 

Realisatie

Wanneer het ontwerp van het skatepark door alle belanghebbenden is goedgekeurd kan er gestart worden met de bouw. Nine Yards maakt gebruik van spuitbeton, verschillende soorten steen, hout en metaal. Het gebruik van grondstoffen laten wij aansluiten op de omgeving. Zo is iedere skatepark Nine Yards realiseert uniek. 

nine yards

In the end

Een belangrijk onderdeel van het project na de realisatie van het skatepark is een keuring. Wanneer een skatepark niet aan de zogenoemde NEN-EN 14974 norm voldoet dan kan het park niet in gebruik genomen worden. In dit bestek staan de richtlijnen beschrijven waar een park aan moet voldoen. 

Binnen deze richtlijnen heeft Nine Yards de vrijheid om een uniek park te realiseren. Door het combineren van verschillende grondstoffen en obstakels gaat Nine Yards op zoek naar een goede combinatie van aantrekkelijkheid en veiligheid. 

Lees meer over Nine Yards

Referentie projecten

Al meer dan 12 jaar ervaring in het ontwerp en bouw van skateparken. Zowel indoor, als outdoor en tot veel verder; skatelandschappen. 

Bekijk al onze projecten

Een hybride skate landscape voor NIKE EHQ

See project
Category
Skatelandscapes
Client
Nike EHQ

Uitdagende locatie voor skatepark Hengelo, middenin het vernieuwde stationsgebied

See project
Category
Outdoor skateparks
Client
Gemeente Hengelo

Ons thuishonk, Pier15 Skatepark Breda

See project
Category
Indoor skateparks
Client
Nine Yards

Nine Yards werkten o.a. voor deze gemeentes

Een skatepark in jouw gemeente?

Neem contact op met het team van Nine Yards. Wij helpen graag bij advies, ontwerp en realisatie. Aanbestedingen worden wij graag voor uitgenodigd.

Neem contact op